flag Судова влада України

Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

Повідомлення Центрально-Міського районного суду міста Кривого Рогу Дніпропетровської області щодо карантинних заходів!

20 березня 2020, 10:36

     Постановою Кабінету Міністрів України від 11.03.2020 р. «Про запобігання поширенню на території України коронавірусу COVID-19» з 12 березня до 3 квітня 2020 року в Україні введений карантин через спалах у світі короновірусу. Таке рішення було прийнято на засіданні Кабінету Міністрів України у середу, 11 березня.
     Центрально-Міський районний суд міста Кривого Рогу Дніпропетровської області з розумінням ставиться до такого рішення Уряду позаяк воно має на меті убезпечити населення України від розповсюдження гострої респіраторної хвороби та масового поширення вірусної інфекції.
     З огляду на це, Центрально-Міський районний суд міста Кривого Рогу Дніпропетровської області звертається до громадян, які є учасниками судових процесів, з проханням утриматися від участі у судових засіданнях, якщо слухання не передбачають обов'язкової присутності учасників сторін. Також Центрально-Міський районний суд міста Кривого Рогу Дніпропетровської області просить громадян утриматися від відвідин суду, якщо у них є ознаки будь-якого вірусного захворювання.
     Також Центрально-Міським районним судом міста Кривого Рогу Дніпропетровської області відповідно до вимог чинного законодавства України та рекомендацій Ради суддів України (лист від 16.03.2020 року) № 9-рс-186/20) видано наказ № 2-АГ від 18.03.2020 р. «Про запровадження особливого режиму роботи Центрально-Міського районного суду міста Кривого Рогу Дніпропетровської області у період роботи з 18.03.2020 р. по 3.04.2020 р.», яким встановлено особливий режим роботи Центрально-Міського районного суду міста Кривого Рогу Дніпропетровської області з 18 березня 2020 року по 03 квітня 2020 року, а саме:


- припинено проведення особистого прийому громадян керівництвом суду;
- рекомендовано учасникам судових справ подавати до суду заяви про відкладення розгляду та ознайомлення з матеріалами судових справ у зв’язку із веденням карантинних заходів;
- відвідувачам утримуватись від відвідин суду у випадках, якщо у них є ознаки респіраторних захворювань;
- всі необхідні документи (позовні заяви, скарги, відзиви, пояснення, клопотання тощо) надавати суду в електронному вигляді на електронну адресу, через особистий кабінет в підсистемі Електронний суд або поштою.
- роз'яснено громадянам можливість відкладення розгляду справ у зв'язку із карантинними заходами та можливість розгляду справ у режимі відеоконференції;
- припинено всі заходи, не пов'язані з процесуальною діяльністю суду та забезпеченням діяльності органів судової влади (круглі столи, семінари, дні відкритих дверей тощо);
- обмежено допуск у судові засідання осіб, які не є учасниками судових засідань;
- обмежити допуск у судові засідання та приміщення суду осіб з ознаками респіраторних захворювань: блідість обличчя, почервоніння очей, кашель;
- ознайомлення учасників судового процесу з матеріалами судової справи, за наявності такої технічної можливості, здійснюється в дистанційному режимі, шляхом надсилання сканкопій матеріалів судової справи на електронну адресу, зазначену у відповідній заяві, заяви про ознайомлення приймати через дистанційні засоби зв'язку;
- суддям і працівникам апарату суду при найменших ознаках захворювання вживати заходів щодо самоізоляції, повідомиляти про свій стан здоров'я відповідну установу охорони здоров'я та керівництво суду телефоном, e-mail.
Всіх працівників суду зобов’язані дотримуватись наступних рекомендацій щодо реагування на COVID-19 та його профілактики, а саме:
- при найменших ознаках захворювання вжити заходи щодо самоізоляції, повідомити про свій стан здоров’я відповідну установу охорони здоров’я та керівництво суду телефоном;
- дотримуватись особистої гігієни рук, носити медичну захисну маску під час роботи;
- проводити провітрювання приміщення не менше 30 хв. кожні 2 години;
- регулярно проводити прибирання на робочому місці: очищати поверхні, стільниці та дверні ручки відповідними засобами для чищення.

     Однак, Центрально-Міський районний суд міста Кривого Рогу Дніпропетровської області незважаючи на вищевикладене та розповсюдження гострої респіраторної хвороби та масового поширення вірусної інфекції продовжує здійснювати покладені на нього обов’язки та забезпечувати доступ до правосуддя.

     В зв’язку з цим просимо відвідувачів суду здійснювати вхід до приміщення суду у медичних респіраторах.


Керівництво суду.