flag Судова влада України

Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

Умови проведення конкурсу на зайняття вакантної посади державної служби категорії "В" - головний спеціаліст з питань персоналу

05 серпня 2019, 13:43

Додаток
Затвержено наказом заступника керівника апарату
Центрально-Міського районного суду
м. Кривого Рогу Дніпропетровської області
від 01.08.2019 року № 44-З

УМОВИ


проведення конкурсу на зайняття вакантної посади державної служби
категорії «В» - головного спеціаліста з питань персоналу
Центрально-Міського районного суду
м. Кривого Рогу Дніпропетровської області

Загальні умови


Посадові обов’язки Реалізація державної політики з питань управління персоналом в суді.
Добір персоналу суду.
Прогнозування розвитку персоналу, заохочення працівників до службової кар’єри, підвищення рівня їх професійної компетентності.
Здійснення аналітичної та організаційної роботи з кадрового менеджменту.
Документальне оформлення вступу на державну службу, її проходження та припинення.
Внесення пропозиції керівнику апарату суду з питань удосконалення управління персоналом та кадрового менеджменту.
Здійснення аналітично-консультативне забезпечення роботи керівника апарату суду з питань управління персоналом.
Розробка посадових інструкцій працівників патронатної служби, державних службовців, службовців та робітників, які затверджує керівник апарату суду.
Проводить роботу щодо створення сприятливого організаційного та психологічного клімату, формування корпоративної культури у колективі, розв’язання конфліктних ситуацій.
Вивчення потреби в персоналі на вакантні посади в суді та внесення відповідних пропозицій керівникові апарату суду.
 Приймання документів від кандидатів на зайняття вакантних посад державної служби категорії «В», проведення перевірки документів, поданих кандидатами, на відповідність встановленим законом вимогам, повідомлення кандидатів про результати такої перевірки та подання їх на розгляд конкурсній комісії.
Розробка спеціальних вимог до осіб, які претендують на зайняття посад державної служби категорії «В».
Надсилання кандидатам на зайняття вакантних посад державної служби категорії «В» письмових повідомлень про результати конкурсу.
За дорученням керівника апарату суду перевіряє дотримання вимог законодавства про працю та державну службу, правил внутрішнього службового розпорядку в суді.
Разом з керівником апарату суду:опрацювання штатного розпису суду; забезпечення планування службової кар’єри, планомірне заміщення посад державної служби підготовленими фахівцями згідно з вимогами до професійної компетентності та стимулювання просування по службі з урахуванням професійної компетентності та сумлінного виконання своїх посадових обов’язків; організація роботи щодо стажування державних службовців та молоді.
Організація проведення внутрішніх навчань державних службовців суду.
Здійснення планування професійного навчання державних службовців суду.
Узагальнення потреби державних службовців у підготовці, спеціалізації та підвищенні кваліфікації і внесення відповідної пропозиції керівнику апарату суду.
Разом із державним службовцем складає індивідуальну програму підвищення рівня професійної компетентності за результатами оцінювання його службової діяльності.
Ведення встановленої звітно-облікової документації, підготовка державної статистичної звітності з кадрових питань.
Аналіз кількісного та якісного складу державних службовців.
Обчислення стажу роботи та державної служби.
Розгляд пропозиції та підготовка документів щодо заохочення та нагородження персоналу державними нагородами, відомчими заохочувальними відзнаками.
Організація складення Присяги державного службовця особою, яка вперше вступає на державну службу, оформлення документів про присвоєння відповідних рангів державним службовцям.
Ознайомлення персоналу з правилами внутрішнього службового розпорядку суду, посадовими інструкціями та іншими документами з проставленням ними підписів та дати ознайомлення.
Оформлення державному службовцю службове посвідчення.
Забезпечення підготовки матеріалів щодо призначення на посади та звільнення персоналу суду.
Здійснення контролю за встановленням надбавок за вислугу років.
Формування графіку відпусток персоналу суду, підготовка проектів актів щодо надання відпусток персоналу, контроль їх подання та ведення обліку.
Здійснення роботи, пов’язаної із заповненням, обліком і зберіганням трудових книжок та особових справ (особових карток) персоналу суду.
Оформлення довідки з місця роботи працівника.
Оформлення листків непрацездатності. Підготовка та надання до бухгалтерії Територіального управління Державної судової адміністрації України у Дніпропетровській області у встановлені строки табелі обліку і використання робочого часу.
У межах компетенції підготовка розпорядчих документів про відрядження персоналу суду.
Підготовка у межах компетенції документів щодо призначення пенсій персоналу суду.
Забезпечення видачі у встановленому порядку звільненій особі копії наказу про звільнення, належно оформленої трудової книжки.
Забезпечення організації проведення спеціальної перевірки щодо осіб, які претендують на зайняття посад державних службовців в суді.
Здійснення реалізації Закону України «Про очищення влади» в межах повноважень, передбачених цим Законом та є відповідальною особою за проведення перевірки достовірності відомостей щодо застосування заборон, передбачених частинами третьою і четвертою статті 1 Закону України «Про очищення влади». Долучає матеріали перевірки до особових справ професійних суддів та державних службовців суду. Підготовка проектів довідок про результати такої перевірки та подання їх відповідному керівнику.
Здійснення обліку військовозобов’язаних і призовників та бронювання військовозобов’язаних в суді.
Забезпечення організації проведення щорічного профілактичного медичного огляду персоналу суду та долучення медичної документації до особових справ.
Здійснення контролю за виконанням плану заходів суду щодо посилення запобігання корупції на відповідний рік з метою профілактики та попередження корупційних діянь, за дотриманням державними службовцями суду Законів України «Про державну службу», «Про запобігання корупції», відповідних актів Президента України та Кабінету Міністрів України, спрямованих на боротьбу з корупцією.
Ведення електронних особових справ персоналу в інформаційно-аналітичній системі «Кадри-WEB».
Ведення особових справ присяжних та всю необхідну кадрову роботу по ним.
Проведення листування з відповідними органами та особами щодо роботи з управління персоналом та щодо присяжних.
Здійснення підготовки та передачі до архіву суду особових справ звільнених працівників в поточному році, інформацію щодо присяжних, увільнених від виконання своїх обов’язків в поточному році, номенклатурних справ з кадрового діловодства за минулі роки.
Організація роботи з охорони праці.
Проведення іншої роботи та виконання доручень керівника апарату суду, пов’язаної із застосуванням законодавства про працю та державну службу.


Умови оплати праці

 посадовий оклад – 4900 грн.;
надбавка за вислугу років – 3 % посадового окладу за кожний календарний рік стажу державної служби, але не більше 50% посадового окладу;
надбавка за ранг державного службовця від 200 до 500 грн.;
премія – у разі встановлення, за наявності достатнього фонду оплати праці.


Інформація про строковість чи безстроковість призначення на посаду

Безстрокове призначення на посаду


Перелік документів, необхідних для участі в конкурсі, та строк їх подання

Відповідно до статті 25 Закону України від 10 грудня 2015 року №889-VІІІ «Про державну службу» та Порядку проведення конкурсу на зайняття посад державної служби, затвердженого Постановою Кабінету Міністрів України від 25 березня 2016 року №246 (зі змінами), особа, яка бажає взяти участь у конкурсі, подає до конкурсної комісії такі документи:
1. Копія паспорта громадянина України.
2.Письмова заява про участь у конкурсі із зазначенням основних мотивів щодо зайняття посади державної служби, до якої додається резюме у довільній формі.
3. Письмова заява, в якій особа повідомляє, що до неї не застосовуються заборони, визначені частиною третьою або четвертою статті 1 Закону України "Про очищення влади", та надає згоду на проходження перевірки та на оприлюднення відомостей стосовно неї відповідно до зазначеного Закону.
4.Копії документів про освіту.
5.Оригінал посвідчення атестації щодо вільного володіння державною мовою.
6. Заповнена особова картка встановленого зразка.
7. Декларація особи, уповноваженої на виконання функцій держави або місцевого самоврядування, за 2018 рік.
Строк подання документів:до 16 серпня 2019 року до 15-45 год. включно (каб. № 6)
Додаткові (необов’язкові) документи заява щодо забезпечення розумним пристосуванням за формою згідно з додатком 3 до Порядку проведення конкурсу на зайняття посад державної служби
Місце, час, дата початку проведення тестування 21 серпня 2019 року та 22 серпня 2019 року о 10.00 год.
50000, м. Кривий Ріг, вул. Першотравнева, 12
Прізвище, ім’я та по батькові, номер телефону та адреса електронної пошти особи, яка надає додаткову інформацію з питань проведення конкурсу Секретар Центрально-Міського районного суду м. Кривого Рогу Дніпропетровської області Матвєєва Тетяна Юріївна (056)92-33-79,
e-mail: inbox@kv.dp.court.gov.ua


Кваліфікаційні вимоги


1 Освіта Ступінь вищої освіти не нижче молодшого бакалавра або бакалавра за спеціальністю «Правознавство» або «Правоохоронна діяльність»
2 Досвід роботи Без вимог до досвіду роботи
3 Володіння державною мовою вільне володіння державною мовою
Вимоги до компетентності
1 Особистісні компетенції дисциплінованість;
самостійність у роботі;
здатність приймати зміни та змінюватись;
2 Ділові якості діалогове спілкування (письмове і усне);
вміння визначати пріоритети;
оперативність.
3 Технічні вміння Впевнений користувач ПК (MS Office, Internet), вільне користування офісною технікою;
знання сучасних технологій з електронного урядування;


Професійні знання


1 Знання законодавства Конституція України;
Закон України «Про державну службу»;
Закон України «Про запобігання корупції»;
2 Знання спеціального законодавства, що пов’язане із завданнями та змістом роботи державного службовця відповідно до посадової інструкції (положення про структурний підрозділ) Інструкція з діловодства в місцевому загальному суді, апеляційних судах областей, апеляційних судах міст Києва та Севастополя, Апеляційному суді Автономної Республіки Крим та Вищому спеціалізованому суді України з розгляду цивільних і кримінальних справ, затвердженою наказом ДСА України 17.12.2013 року №173,
постанова Кабінету Міністрів України від 25.03.2016 № 246 «Про затвердження Порядку проведення конкурсу на зайняття посад державної служби»;
наказ Національного агентства України з питань державної служби від 06.04.2016 № 72 «Про затвердження Порядку визначення спеціальних вимог до осіб, які претендують на зайняття посад державної служби категорій «Б» і «В»»;
Порядок ведення та зберігання особових справ державних службовців, затверджений наказом Національного агентства України з питань державної служби від 22.03.2016 № 64;
наказ Національного агентства України з питань державної служби від 05.08.2016 № 156 «Про затвердження форми Особової картки державного службовця та Інструкції щодо її заповнення»;
Порядок формування, ведення, обліку та зберігання особових справ суддів, затверджений наказом Державної судової адміністрації України від 20.05.2016 № 97;
Про затвердження Методичних рекомендацій по заповненню особових карток (форма П-2С), затверджені наказом Державної судової адміністрації України від 07.07.2016 № 134;
наказ Національного агентства України з питань державної служби від 29.07.1993 № 58 «Про затвердження Інструкції про порядок ведення трудових книжок працівників»;
постанова Кабінету Міністрів України від 25.03.2016 № 229 «Про затвердження Порядку обчислення стажу державної служби»;
постанова Кабінету Міністрів України від 20.04.2016 № 306 «Питання присвоєння рангів державних службовців та співвідношення між рангами державних службовців і рангами посадових осіб місцевого самоврядування, військовими званнями, дипломатичними рангами та іншими спеціальними званнями»;
постанова Кабінету Міністрів України від 06.04.2016 № 270 «Про затвердження Порядку надання державним службовцям додаткових оплачуваних відпусток»;
постанова Кабінету Міністрів України від 25.03.2016 № 230 «Про затвердження Порядку відкликання державного службовця із щорічної відпустки»;
постанова Кабінету Міністрів України від 25.03.2016 № 231 «Про затвердження Порядку відшкодування непередбачуваних витрат державного службовця у зв'язку з його відкликанням із щорічної основної або додаткової відпустки»;
постанова Кабінету Міністрів України від 20.04.2016 № 298 «Деякі питання працівників патронатних служб в державних органах»;
наказ Національного агентства України з питань державної служби від 03.03.2016 № 49 «Про затвердження Порядку обліку та роботи з дисциплінарними справами»;
Інструкція про порядок заповнення листка непрацездатності, затверджена наказом Міністерства охорони здоров’я України, Міністерства праці та соціальної політики України, Фонду соціального страхування з тимчасової втрати працездатності, Фонду соціального страхування від нещасних випадків на виробництві та професійних захворювань України від 03.11.2004 № 532/274/136-ос/1406;
Інструкція з діловодства в місцевих загальних судах, апеляційних судах областей, апеляційних судах міст Києва та Севастополя, Апеляційному суді Автономної Республіки Крим та Вищому спеціалізованому суді України з розгляду цивільних і кримінальних справ, затверджена наказом Державної судової адміністрації України від 17.12.2013 № 173;
Положення про автоматизовану систему документообігу суду, затверджене рішенням Ради суддів України від 26.11.2010 № 30 (із останніми змінами);
Порядок організації та ведення військового обліку призовників і військовозобов’язаних, затверджений постановою Кабінету Міністрів України від 07.12.2016 № 921;
наказ Міністра оборони України від 22.01.2002 № 35 «Про затвердження Постанови з військового обліку прапорщиків, мічманів, сержантів, старшин, солдат і матросів запасу Збройних Сил України та інших військових формувань»;
постанова Кабінету Міністрів України від 18.01.2017 № 15 «Питання оплати праці працівників державних органів».